Donosioci čuda

Osetite čarobnu atmosferu sa nizom fantastičnih igračaka i obradujte svoje voljene
Odakle je došao trend ukrašavanja božićne jelke igračkama i venčićima? Postoji prelepa legenda o Božićnoj jelki: "Kada je beba Isus rođena u Bethlehemu, nova sjajna zvezda osvetljena je nebom, kao da dočekuje divan praznik - Božić. Susedni ovčari i mudraci požurili su na svetlost Zvezde u Betelejemu, ptice i životinje su pohrlile u novorođenče iz celog sveta, biljke su takođe donele svoje poklone bebi.
Poslednja koja je došla bila je božićna jelka - na kraju svemu, njen put sa severa. Oh, dokle! Prišla je i stajala skromno sa strane. "Zašto ne želiš da uđeš?", svi su se iznenadili. "Voleo bih", odgovorio je, "ali bojim se da nemam šta da udovoljim Isusu. Šta ja imam? Samo šišani, tvrdi i neukusni. Štaviše, smola je toliko lepljiva da ne možete da je oljuštite. Radije bih pogledala bebu izdaleka, inaиe bih ga nehotice uplaљila ili ugnjetala iglama. "
A onda su biljke podelile svoje darove sa smrečom. Jabuke su pocrvenele na njenim granama, zvonila su cvetna zvona, maslačak prekriven bodljikavim iglama srebrnim mekanim paperjem. Božićna jelka se radovala, postala hrabrija i otišla je do bebe. Videvši lepotu, mali Isus se nasmešio. A Zvezda Bethlehema se rasplamsala tačno iznad vrha. Od tada, kaže legenda, Sprus ostaje zelen tokom cele godine, a jednom godišnje dolazi u svaku kuću i udovoljuje deci i odraslima svojom svečanom odećom. Božićni ukrasi označavaju dobre simbole, u kojima su isprepletane različite tradicije.
Preuzmi E-katalog
Made on
Tilda