KOLEKCIJA "SVET ŽIVOTINJA"

Uzbudljivo uranjanje u svet životinja.
Izmišljen 2006, zentangle je osvojio svet. Zentangle je novi oblik umetnosti koji kombinuje nekoliko pravaca odjednom: kreativnost, meditaciju, zadovoljstvo i način da se stvore originalni crteži koji svojim zanimljivim obrascem mogu da ukrase gotovo sve.
Za razliku od sličnih doodling umetničkih tehnika, koje podrazumevaju potpuno intuitivno crtanje, zentangle radovi se obično sastoje od neke vrste ponavljajućih obrazaca. Mnoge šare se mogu kombinovati u jednom crtežu, a sama tehnika je prilično slobodna i intuitivna. Može ga savladati svako ko zna da drži olovku ili olovku u rukama. Čak i ako mislite da uopšte ne umete da crtate, zentangle mogu da kreiraju originalna i veoma zanimljiva dela - možda bi ovde trebalo da počnete da učite.
Zentangle je zvanično registrovan kao vid umetnosti 2006. Njegovi osnivači su Rik Roberts i Marija Tomas. Marija Tomas je umetnica vrste i kaligrafije. Rik je bivљi monah koji zna mnogo o meditaciji. Priča kaže da su jednog dana otkrili da je Marija uronjena u proces crtanja, u istom je stanju kao i Rik tokom meditacije. Marija i Rik su mislili da mogu da stvore jednostavan sistem da ljudi uživaju u ovoj aktivnosti. Ovako se pojavio zentangle (zen je budističko ime za koncept "puta" u smislu puta razvoja, zamršenost je zbunjenost, lokne).
Preuzmi E-katalog
Made on
Tilda